Újítások a síarénában - Síszezon után kerékpárszezon

Eplény - December 17-én nyitja meg kapuit hivatalosan az eplényi síaréna. Az idei szezon újdonságokat is tartogat. Nyáron a bringásoké a terep.

Szabó Zsuzsanna

Bár már november közepe óta folyamatosan síelnek a bakonyi Nordica Síaréna egyik hóágyúzott pályáján, hivatalosan december 17-én nyitják meg az idei, eseménydúsnak ígérkező síszezont, amelyben a bakonyi síközpont több mint húsz versenynek ad otthont. Rögtön a megnyitó másnapján rendezik a World Snowboard Dayt.

A korábbi években is népszerű Veszprém megyei bajnokságot január 14-én tartják, az egyik leglátogatottabb esemény, a World Snow Day időpontját pedig január 22-ére tűzték ki. A szezonzáró buli ez alkalommal is az április elsejei Flúgos Futam lesz.

Horváth Balázs marketingvezető a szerdai sajtótájékoztatón közölte, céljuk, hogy az eplényi síközpont immár ne csak hazai viszonylatban, de a nemzetközi mezőnyben is ismertté váljon. A tervek szerint jövőre ezért május elejétől már a nyári szezonban is várnak látogatókat. Elsősorban a kerékpársport híveinek - külföldi mintára - alakítanak ki egy amatőr és egy profi downhill-, valamint egy cross country pályát.  Szintén újdonság lesz, hogy az eddig öt pályával működő síközpont egy új, 550 méter hosszú tanulópályával bővül, ahol síoktatók segítségével lehet majd elsajátítani a technikát. Ezen kívül a szezonban új snowboardpark kialakítását is tervezik. További terv a hóágyúpark bővítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!