A Sümeg és a VESC is kikapott

Csepel, Rákospalota – A mögöttünk hagyott hétvégén egyik Veszprém megyei alakulat sem tudott nyerni a röplabdázóknál. A férfiaknál a Sümeg Csepelen, a nőknél a VESC Rákospalotán kapott ki.

B. Virág Rita

Csepel-Sümeg
3:0 (12, 15, 16)
Csepel, 50 néző. V.: Szabó, Pőcze. Sümeg RE: Soós, Puspán, Németh Z., Gőczi, Petre, Kaposi. Csere: Németh E. (liberó), Bedőcs. Edző: Gőczi István. A héten edzőváltás történt Sümegen, bár az újdonsült szakvezető, Gőczi István licenc híján nem tudott leülni a kispadra. Ráadásként az indulás előtt derült ki, Cziczó Gábor nem tud a társasággal tartani, mert ételmérgezést kapott. Egyáltalán nem indult jól a nyolcadik helyért versengők rangadója, a házigazda remek nyitásokkal és pontos, precíz támadásokkal villámgyorsan ellépett és befejezte a játékrészt. A folytatásban sem tudott újítani a SRE, gyenge nyitásfogadásokkal, védekezéssel és pontatlan támadásokkal nem tudta tartani a lépést a korábbi sokszoros magyar bajnok alakulattal. A Csepel ezzel szemben a vendégek minden hibáját könyörtelenül kihasználta és könnyedén szerezte meg a sikert. A vereséggel az is eldőlt, hogy a Sümeg nem tud a legjobb nyolcba jutni. Gőczi István: – A jövőben ennél sokkal többre lesz szükség a játék minden elemében.

Palota–VESC
3:2 (17, 17, –23, –26, 7)
Rákospalota, 50 néző. V.: Szél, Halász. Veszprémi Egyetem SC: Varga, Jezeniczky, Földesi, Környei, Szelle, Telek. Csere: Pintér (liberó), Dordzsceren, Pós, Kovács. Edző: Katona Péter. A női röplabda NB I-ben a sereghajtó otthonában nem tudott teljes csapattal kiállni a VESC, Tobak Eszter feladó ugyanis még a pénteki bajnoki után térdsérülést szenvedett. A vendégek érthetően nem is tûntek igazán összeszedettnek az első szett elején (6:1, 8:3, 13:5). A Palota pedig vérszemet kapott és simán hozta a játszmát. A folytatásban sem igazán találta önmaga játékát a Veszprém, a Palota pedig megint jó kezdéssel alapozta meg a játékrész megnyerését (6:2, 11:5, 19:12). A harmadik etap fordulatot hozott: kiegyensúlyozott játékot láthatott a nagyérdemû, ahol csak a végjáték döntött a feltámadó egyetemisták javára. A negyedik felvonásban végig vezettek a vendégek (11:14, 12:17), ám a hajrá megint szoros lett és csak nagy izgalmak után tudott egalizálni a VESC. Az utolsó, ötödik játékban már csak egy csapat volt a pályán, és az nem a vendégeké volt. Gödörben van a Veszprém, amiből jó lenne gyorsan kikászálódni.



A lányok nem a játékkal foglalkoztak

Katona Péter: – Nem titkolhatom, azért jöttünk ide, hogy nyerjünk. Sajnos a lányok az első két szettben inkább egymással foglalkoztak és nem a játékkal, amivel valójában kellett volna. Ha az elejétől kezdve úgy röpiztünk volna, hogy mindenki saját magával foglalkozik, akkor nem kellett volna várnunk a harmadik szettig. Ekkor már, mint a bikák, lehajtott fejjel, dühből röplabdáztunk, csakis azért nyertünk. Bravúr volt az egyenlítés, de az ötödik szettet nagyon elrontottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!