Az LMP ellenzi a hulladékégetést

Veszprém - A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a város hőtermelési tevékenységének további fejlesztését tervezi. A hulladékégetéssel az LMP nem ért egyet.

Szausev Xénia

Erről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője. A múlt héten tartott közgyűlésen az LMP képviselőjének kérdésére - van-e szó a távhőrekonstrukciós programban megelőlegezett hulladékhasznosító fűtőerőmű előkészítő lépéséről - Brányi Mária alpolgármester úgy nyilatkozott, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a szakértői vizsgálatok után ilyen döntés szülessen.

- A hulladékégető erőmű létesítésével azonban nem értünk egyet - jelentette ki határozottan a képviselő, hozzátéve, a beruházás tervezett helyszíne az északi körgyűrűn az egyik élelmiszer-áruház mögött található, önkormányzati tulajdonú ingatlan.

Zelenák Adrián, a párt megyei koordinátora szerint az égetés nem jelent megoldást a hulladékproblémára. Szerinte, bár a szemetet látszólag eltünteti, azonban további környezeti és egészségügyi problémákat okoz.

A hulladékkezelési lehetőségek közül a hulladékégetés az egyik legutolsó - mondta végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!