Fegyveres rablás egy veszprémi patikában

Veszprém - Kirabolták a belvárosban lévő Fekete Sas Patikát hétfőn délután, a tettes fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a patikában dolgozókat.

Halmos György

Információink szerint a tettes megvárta, hogy ne legyen senki a patikában, majd fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az egyik alkalmazottat és a pénz átadását követelte. Nem akarták átadni a pénzt, ezért a férfi még fenyegetőbben lépett fel, fejmagaságba emelte a fegyverét, ettől megijedve az egyik patikus átadta a kassza tartalmát. A középkorú támadó nem viselt álarcot. Úgy tudjuk, hogy az épületben van videokamera.

A megyei főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy a tettes egy 175-180 centiméter magas, telt testalkatú férfi volt, fekete sapkát, sötét, a bal oldalán szakadt kabátot viselt, sötét színű nadrág és cipő volt rajta. A sajtóügyeletes szólt arról is, hogy a férfi kék-fehér kockás sállal takarta el az arca egy részét. A tettes a zsákmánnyal a város irányába gyalogosan elmenekült. A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás miatt indított nyomozást az ügyben.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képen az elkövetőt, vagy bármilyen információval tud szolgálni, jelentkezzen a 88/428-022-es telefonszámon, a 13-59-es melléken, vagy az általános 112, vagy 107-es telefonszámon.

- Közvetlen zárás előtt lépett be a támadó, aki nagyon elszántnak látszott - mondta érdeklődésünkre Arnhoffer Ilona gyógyszerész, aki a rablás idején a patikában dolgozott. - Hátul voltam, csak azt hallottam az üzlettérből, hogy "gyerünk, gyorsan a pénzt", ezért kijöttem, akkor láttam meg a támadót - mesélte. - Nagyon zaklatott volt a férfi, a kolléganőm először nem teljesítette a felszólítást, de a rabló benyúlt fegyverével az elválasztóüvegen keresztül az eladótérbe.

- Erős gyűlölet volt a szemében, megijedtünk és odaadtuk neki a pénzt. Miután távozott, azonnal hívtuk a rendőröket. Az eset minden dolgozót megviselt.

A gyógyszertárat tavalyelőtt nyáron már megpróbálta kirabolni egy nő, őt hamar elfogták. Tavaly pedig épp a patika melletti utazási irodát rabolta ki egy fegyveres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!