Gázspray-vel rabolt 22 milliót

Gázspray-vel tette védekezésre képtelenné az autóban ülőket, majd elvitt a kocsiból egy 22 millió forintot tartalmazó táskát Pécsen egy ismeretlen férfi, akinek az elfogása érdekében félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Baranya rendőrfőkapitánya csütörtökön.

MTI

A pécsi rendőrkapitányság közleménye szerint az eset még tavaly december 8-án történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

Az elkövető aznap délelőtt kinyitotta a Klimó György utca és a Sánc utca kereszteződésében lévő parkolóban álló autó bal hátsó ajtaját, gázspray-vel befújt az utastérbe, hogy az elöl ülő sértettet és barátját ártalmatlanná tegye, majd a hátsó ülésről elemelte a pénzt tartalmazó laptoptáskát.

A 22 millió forintot a rablás előtt, egy közeli bankfiókban vették fel. A rendőrség feltételezi, hogy a tettes a bűnügy helyszínének a közelében lakik vagy ott helyismerettel rendelkezik, továbbá tisztában volt a sértett pénzkezelési szokásaival is.

A rendőrség egy 20 és 40 év közötti, 170-180 centiméter magas férfit keres, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötét pulóvert, szürke kapucnis mellényt, a fején pedig sötét, kötött sapkát viselt. A gyanúsított elfogása érdekében 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!