Havonta 765 ezer évet töltünk közösségi oldalokon

Összesen 6,7 milliárd órát töltöttek októberben közösségi médiahasználattal a világ felhasználói a comScore kutatóintézet adatai szerint, vagyis valamivel több mint 764 840 évet - írja a mediainfo.hu.

Napló Online

A kutatóintézet közleménye szerint a közösségi hálózatok a világ internetezőinek 82 százalékát érik el, ami 1,2 milliárd felhasználónak felel meg.
 
A közösségi oldalak az elmúlt pár évben több mint háromszorosára növelték az internetezésre fordított teljes időből való részesedésüket, 2011 októberében 19 százalékkal az élen álltak. 2007 márciusában ugyanez az arány még csak 6 százalék volt.
 
A kutatás érdekessége, hogy az elemzőcég szerint - a globális átlagot tekintve - a nők másfél órával több időt töltenek a közösségi oldalakon, mint a férfiak. A vizsgált hónapban a nők 6,5 órán keresztül ültek a közösségi oldalak előtt, szemben a férfiak kerek 5 órás mutatójával. Európában és Észak-Amerikában viszont csaknem két óra eltérés van a nemek között (8,2 és 6,3, illetve 7,9 és 6 óra), de Latin-Amerikában is jelentős különbséggel vezetnek a hölgyek, ahol az ő 8,2 órás átlaguk mellé 6,9 órát tudtak felsorakoztatni az erősebbik nem tagjai. Az eltérés Ázsia-Óceániában is megmutatkozik, itt 3,3 illetve 2,7 órát mért a kutatóintézet - írja a mediainfo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!