Kaptak-e jutalmat a közalkalmazottak?

Megyei körkép - A közelmúltban számos írás megjelent az állami szférában osztott milliós prémiumokról és arról, hogy több önkormányzatnál a nehéz pénzügyi helyzet ellenére nagy jutalmakat osztottak.

Munkatársainktól

Megkérdeztük, osztottak-e év végi jutalmat a polgármesteri hivatalok dolgozóinak?

Veszprémben átlagosan félhavi illetmény járt a polgármesteri hivatal dolgozóinak. Tavaly egész évben nem kaptak jutalmat, decemberben a teljesítményértékelés alapján, differenciáltan jutott a félhavi bérnek megfelelő összeg, tájékoztatott dr. Mohos Gábor, a megyei jogú város polgármesteri hivatalának jegyzője.

Pápán a közszféra egészére igaz az, hogy csak a törvényben előírt kötelező juttatások kifizetésére kerül sor - mondta lapunk érdeklődésére dr. Nagy Krisztina aljegyző, akitől azt is megtudtuk, hogy a polgármesteri hivatalban dolgozó köztisztviselők nem kaptak jutalmat a tavalyi év végén.

Devecserben az önkormányzatnál és intézményeinél nem volt jutalmazás a tavalyi év végén - tudtuk meg Toldi Tamás polgármestertől. Ajkán hasonlóképpen. Dr. Horváth József alpolgármester úgy nyilatkozott, a város önkormányzatánál és a hozzá tartozó intézményeknél nem osztottak jutalmat a tavalyi év végén.

Balatonalmádiban szerény jutalmazásra nyílt lehetőség az év végén - közölte érdeklődésünkre a város jegyzője. Ujlakiné dr. Pék Éva hangsúlyozta, a juttatást nem tervezték, a bérmegtakarítás terhére kapták a dolgozók a jelképes összeget a bérükhöz. Jutalmat nemcsak a hivatal dolgozói kaptak, de az intézmények munkatársai is, attól függően, mekkora volt a bérmegtakarításuk. A jegyző megemlítette, a város gazdasági helyzete évek óta jó.

Tapolcán sem volt év végi jutalmazás az önkormányzatnál, mondta lapunknak Császár László. A polgármester megjegyezte, ez 2011-ben fel sem merült, igaz, pénz sem volt rá. Sümegen viszont pénzjutalomban részesültek a dolgozók tavaly decemberben, tájékoztatta lapunkat Rátosi Ferenc. A polgármester szerint el kell ismerni a köz érdekében végzett hatékony munkát.

Zircen a polgármesteri hivatalban étkezési utalvány formájában osztottak ki csekély - néhány tízezer forint - összegű jutalmat - tájékoztatta lapunkat dr. Árpássy Tamás jegyző. Elmondta, a fedezet a személyi előirányzatnál képződött maradvány volt, vagyis a kifizetés a költségvetésben nem jelentett többletterhelést. A korábbi évek következetes gyakorlatának megfelelően sem a polgármester, sem a jegyző nem kapott tavaly jutalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!