Lemondott a megyei közgyűlés alelnöke

Veszprém - A megyei kórház megbízott fejlesztési igazgatójaként dolgozik február 1-től Kovács Norbert, a megyei önkormányzat eddigi alelnöke.

Győrffy Árpád

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke kedden az érintettel közösen tájékoztatta a sajtót arról, hogy Kovács Norbert bejelentette az alelnöki tisztségről való lemondását a közgyűlési tagságának megtartása mellett. Tájékoztatásuk szerint a kórház igazgatótanácsának ülésén jutottak arra, hogy a műtéte után várhatóan hosszú ideig lábadozó stratégiai igazgató munkáját valakinek át kellene venni. Erre lehetőséget ad a meglévő fejlesztési igazgatói státusz, amit Kovács Norbert addig töltene be, amíg pályázati úton mást ki nem neveznek.

A döntést a jelenleg zajló több fejlesztési program megfelelő irányítása, koordinálása indokolja.

Lasztovicza Jenő és Kovács Norbert kölcsönösen köszönetet mondtak egymásnak az elmúlt öt évben végzett közös munkáért, együttműködésért. A közgyűlés elnöke elmondta azt is, hogy egyelőre nem töltik be a megüresedő alelnöki helyet. A feladatokat a jövőben Polgárdy Imre alelnökkel ketten látják el.



Kérdésünkre válaszolva cáfolták, hogy az alelnök lemondásának bármilyen köze is lenne az Európai Régiók Gyűlésének az Azori-szigeteken tartott bizottsági üléséhez, amin Kovács Norbert is részt vett. Mint Lasztovicza Jenő elmondta, az alelnök az ő megbízásából képviselte a megyét az összejövetelen. A Magyarország ellen jelenleg zajló kampány idején különösen fontos, hogy minden ilyen lehetőséget kihasználjunk, hogy az országról kedvezőbb képet alakítsunk ki, hangsúlyozta az elnök.

Mint az korábban olvashatták, egy Veszprém megyében tett feljelentés alapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat az ügyben vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanújával. Kovács Norbert kérdésünkre azt mondta, hogy ezzel kapcsolatban eddig semmilyen megkeresés sem érkezett hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!