Lezárult a vizsgálat, jogszerűen szerzett mandátumot a képviselő

Veszprém - Megszületett a jogerős végzés Nagy Piroska független önkormányzati képviselő ügyében. A bíróság az ellene indított büntetőeljárást megszüntette.

Szabó Zsuzsanna

 Az üggyel és a tavaly decemberben megszületett jogerős végzéssel kapcsolatban a minap tartott sajtótájékoztatót Nagy Piroska veszprémi független önkormányzati képviselő.

Mint ismeretes, a képviselő ellen a Lokálpatrióták a Városért Közhasznú Egyesület négy tagja tett feljelentést még 2010 októberében. Ennek nyomán a Veszprémi Városi Ügyészség a képviselő ellen magánokirattal való visszaélés vétsége miatt indított büntetőeljárást. Ezt azonban júliusban bűncselekmény elkövetésének hiányában megszüntette. A feljelentőket képviselő ügyvéd a határozattal szemben panasszal élt, amit a másodfokon eljáró megyei főügyészség elutasított. Majd a későbbiekben a Nagy Piroska ellen benyújtott pótmagánvádlói vádindítványt is elutasította a városi bíróság.

Az ügy tavaly decemberben zárult le, amikor a képviselő ellen indított büntetőeljárást annak alaptalansága miatt az illetékes hatóságok megszüntették. A döntés értelmében tehát jogszerűen, a Lokálpatrióták kompenzációs listavezetőjeként jutott önkormányzati képviselői mandátumához.

A több mint egy évig a támadások kereszttüzében álló Nagy Piroska hozzátette, az ügyet ezzel lezártnak tekinti, a jövőben munkájára koncentrálva, nyugodt légkörben kívánja folytatni független önkormányzati képviselői tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!