Megerősített együttműködés Opatijával

Balatonfüred - A Horvátországi Opatijával, a Monarchia első tengerparti üdülőhelyével kötött szoros szövetséget Füred.

Győrffy Árpád

A polgármesterek pénteken sajtótájékoztatón jelentették be az 1996 óta meglévő testvérvárosi kapcsolat idei bővítését a kulturális együttműködéssel. Dr. Bóka István emlékeztetett rá, hogy korábban Debrecen, Pécs és Kecskemét volt már hasonló módon partnerük. Ivo Dujmić opatijai polgármester elmondta, hogy minden nagyobb füredi rendezvényen képviseltetik majd magukat fellépőkkel, résztvevőkkel. Bejelentette, hogy jövőre hasonló módon ők is várják a füredieket.

Balatonfüred és Opatija sajtótájékoztatóján részt vett Ivan Bandić, Horvátország budapesti nagykövete, aki köszönetet mondott hazánknak, illetve a magyar kormánynak az uniós felvételi folyamatukhoz adott segítségért. 

Az együttműködési szerződés aláírása fontos eleme volt a magyar kultúra napja alkalmából tartott városi rendezvé- nyeknek. Délelőtt kulturális kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelyen mások mellett részt vett Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára is. A horvát kapcsolat első rendezvényeként Opatija, az Adria gyöngye címmel fotókiállítást nyitottak a Kisfaludy Galériában. A programsorozatot az Anna Grand Hotelben tartott gálaest zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!