Megújul a Balaton ékszerdoboza

Tihany - A falu közepét elcsúfító telefonközpont bontásával megkezdődtek a Tihanyi Legenda projekt kivitelezési munkái.

Győrffy Árpád

A nyáron aláírt  pályázati szerződés szerint a 793 millió forint összes költséggel tervezett projekthez 573 millió forintos uniós támogatást nyert a község. A most indított munka első lépéseként elbontják a telefonközpontot, amiből a berendezéseket még tavaly ősszel a szomszédos művelődési házba költöztették. A fejlesztés által megújul a község főtere. 

Tihanyban aszfalt helyett kockakő-burkolatot kapnak az utak, és zöld felületeket alakítanak ki. Helyreállítják a korábban lerombolt kálvária építményeit is.
 A földalatti elektromos kábelek cseréjével és a támfalak felújításával már elkezdődött az Ófalu és az Apátság között futó Pisky-sétány rekonstrukciója is. Júniusig ez a terület teljesen le lesz zárva, így a Visszhang-dombtól csak kerülővel, a Batthyány utcán át lehet az apátsághoz jutni.  Tósoki Imre polgármestertől megtudtuk: nyárra elkészülnek a főtér felújításával, júniusra járhatóvá teszik a Pisky sétányt, bár a végleges burkolat majd csak a szezon után készül el. Ugyancsak az ősszel készül majd el a Kálvária helyreállítása, a Batthyány, a Csokonai és Visszhang utca díszburkolata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!