Nicsak, ki beszélt a Parlamentben?

Megyei körkép - Mindegyik Veszprém megyei országgyűlési képviselő felszólalt tavaly a parlamentben, a legtöbb alkalommal az ajkai honatya, Ékes József.

Munkatársainktól

Az országgyűlési képviselők közül volt, aki többször és többet beszélt, akadt, aki csak néhányszor kért szót. Az ajkai fideszes képviselő, Ékes József  hallatta leggyakrabban a hangját, 122 alkalommal kért szót, többek között a Magyar Nemzeti Bankkal, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával, a családok védelmével, a nemzeti vagyonnal, a területfejlesztéssel, a megváltozott munkaképességűekkel, a szakképzéssel, a munka törvénykönyvével, a világörökséggel és a költségvetéssel kapcsolatban.

Az egyéni képviselők közül dr. Bóka István 10-szer szólalt fel, közel 43 percben, dr. Horváth Zsoltnak 20 felszólalása volt, dr. Kovács Zoltánnak 13 felszólalása, 40 percben, Lasztovicza Jenőnek 7 felszólalása, 17 percben, dr. Navracsics Tibornak 65 felszólalása - többek között az alkotmány, a büntető törvénykönyv, az alapvető jogok biztosítása, a bíróságok szervezete és igazgatása kapcsán , Talabér Mártának - pedig 27 felszólalása. A listáról bejutott fideszes képviselők közül tavaly Győrffy Balázs  9-szer szólalt fel, közel 41 percben, Mihalovics Péter 3-szor, 7 percben, Szedlák Attila  10-szer, 35 percben.



A ellenzéki képviselők közül a legtöbb alkalommal Ferenczi Gábor, a Jobbik képviselője, megyei elnöke beszélt. 90 alkalommal szólalt fel, leghosszabb a szakképzésről szóló törvény módosítása kapcsán elhangzott vezérszónoki felszólalása volt, ami meghaladta a 25 percet. Párttársa, Kepli Lajos 46 alkalommal emelkedett szólásra, az egyes energetikai tárgyú törvények módosításával kapcsolatban. A szo-cialista Gőgös Zoltán 86-szor szólalt fel, a leghosszabb az agrárium 2010. évi alakulásával kapcsolatos 20 perces vezérszónoki felszólalása volt. Az MSZP megyei elnöke, Pál Béla 63-szor szólalt fel. A világörökségről szóló, illetve a sport támogatásával összefüggő törvény általános vitájában 13 percnél többet beszélt a képviselő.



Farkas Flórián inkább hallgatott

Az elmúlt évben csupán tizenhat képviselő nem szólalt fel egyszer sem a parlamentben, többek között Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, György István főpolgármester-helyettes, Kubatov Gábor pártigazgató, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester és Molnár Ágnes, a fejlesztési tárca államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!