Önkiszolgálónak nézték a raktárt

Ugod - Három helyi lakost gyanúsít a rendőrség azzal, hogy az elmúlt hónapokban többször betörtek egy ugodi raktárépületbe, ahonnan csaknem 200 ezer forint értékben tulajdonítottak el szeszes italokat, energiaitalokat, üdítőket, radiátorokat.

Nagy Imre

A helyi körzeti megbízottak, Fűzfa László törzszászlós és Rák Szilárd zászlós alapos és kitartó adatgyűjtése eredményeként három ugodi férfi, közülük egy fiatalkorú került a rendőrség látókörébe, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. A három gyanúsított beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy első alkalommal elegendő volt kinyitni a garázskaput, utána viszont az ablakot törték be. Decemberben is megkíséreltek bejutni a raktárba, ám ekkorra már kiépítették az épületben a riasztóberendezést, ami megszólalt, ezért elmenekültek.

A felnőttek példáját követte januárban három helybéli fiú is. Ők az itallerakat közelében lévő hangárban szórakoztak, majd hazafelé menet egyikük betörte a többször kifosztott raktár ablakát, és a vasrácson keresztül benyúlva üdítőket loptak ki onnan. Az italok egy részét helyben elfogyasztották, a többit hazavitték.

Az elkövetők ellen betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás a pápai kapitányságon - tájékoztatott Császárné Elek Veronika alezredes, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!