Felkészültünk a hidegre a megyében

Veszprém - Veszprémben felkészültek a téli napokra, bár a havazás az előrejelzések szerint a Dunántúlon kevésbé lesz jelentős.

Balla Emőke

Porga Gyula polgármester összehívta a Helyi Védelmi Bizottságot, a csütörtöki  megbeszélésen a Máltai Szeretszolgálat, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tisztifőorvosi hivatal, a közterületfelügyelet és a VKSZ szakemberei számoltak be. Porga Gyula hangsúlyozta: Veszprémben az elmúlt években nem történt tragédia, nem fagyott meg hajléktalan az utcán, fontos, hogy ez ne is történhessen meg, figyeljünk oda egymásra. A szervezetek közötti munka összehangolt, jól átlátható, ezt erősítették meg a beszámolók.

A Máltai Szeretszolgálat teajáratot, krízisjáratot működtet, a közterületfelügyelők többet járőröznek, az utcán élőknek a hajléktalanszállót ajánlva. A katasztrófavédelem és a tisztifőorvosi hivatal arra is ügyel, hogy  nagyobb havazáskor  az ügyeletes orvosok el tudjanak jutni a településekre, a szülés előtt álló kismamák beérkezzenek a kórházba. Miskey Tamás veszprémi tűzoltó parancsnok felvetette, vészhelyzet, hó és fagy esetén a 82-es utat zárják le a tehergépjárművek elől (hiszen a lerobbant kamionok rendszeres problémát okoznak), de ez nem a város, hanem a kormányhivatal hatásköre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!