Atlétika: a legjobbak jönnek

Veszprém - Ma és holnap rangos atlétikai verseny házigazdája lesz az egyetemi stadion: a Pannon Egyetemmel közösen a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) már harmadszor rendezheti meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Atlétikai Országos Döntőt (MEFOB).

B. Virág Rita

Ezúttal nemcsak egyetemi és főiskolai hallgatókat várnak Veszprémbe, ugyanis néhány számban meghívásos versenyt tartanak, ahol az ország legjobb atlétái is részt vesznek. Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, közel 200 sportolót várnak a megméretésre és mivel lehetőség lesz a különböző nyári világversenyekre szintet teljesíteni, ezért nívós és érdekes vetélkedésre számíthat, aki kilátogat a stadionba. Érdekesség, hogy a szabadtéri atlétika minden számában lehet nevezni, még gyaloglásban is, nemcsak a királynék városában hagyományosan erősekben.

Veszprémi részről különösen izgalmasnak ígérkezik a szombati férfi- és női kalapácsvetés, valamint a férfi 800 méter, ahol hosszú idő után újra, először áll rajthoz a sérüléséből felépült Takács Dávid, akinek célja a nyári Európa-bajnoki szint teljesítése. A remek futónak azonban nemcsak az órával, hanem a helyi riválisaival, a feltörekvő Kállay Dániellel, valamint Bartha Lászlóval is meg kell majd küzdeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!