Benzintől lángoló szerelem - Önégetés szerelemféltésből

Somlószőlős - Szerelemféltés áll a csütörtöki somlószőlősi, súlyos égési sérüléssel járó baleset hátterében.

Tremmer Tamás

Csütörtökön adtunk hírt arról, hogy két közmunkás munkaidőben súlyos égési sérüléseket szenvedett Somlószőlősön. Egy középkorú férfi testének 25 százalékán szerzett másod ,- és harmadfokú, egy középkorú nő pedig testének 10 százalékán másodfokú égési sérüléseket. Az első információk arról szóltak, hogy a két személy akkor égett meg, amikor fűnyírás közben egyik gépből a másikba üzemanyagot akartak áttölteni égő cigaretta mellett.

Lapunk kiderítette, szerelemféltés áll az ügy hátterében. A település polgármestere, Bodnár György elmondta, a két sérült együtt élt. A férfi feleségül kérte a nőt, aki állítólag vacillált. A férfi féltékenységében 1,5 liter benzint magára öntött, majd begyújtotta. A nő akkor sérült meg, amikor az égő inget és pólót próbálta lefejteni a férfiről. A baleset a közelben dolgozó másik két közmunkást is megrázta, akik szemtanúi voltak a sajnálatos esetnek.

A somlószőlősi tűzeset körülményeinek tisztázása folyamatban van, ezidáig büntetőeljárás megindítása nem vált szükségessé, tájékoztatott Kómár Viktória rendőr főhadnagy, a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense. Információink szerint az esetet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve nem vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!