Elkezdődött a ''balkáni mészáros'' pere (videó)

Szinte pontosan egy évvel őrizetbe vétele után megkezdődött Ratko Mladić, az 1992-95-ös boszniai háború volt szerb katonai főparancsnokának pere Hágában, a Nemzetközi Törvényszéken.

LiveInfo

Ratko Mladić 16 évig bujkált hazájában, míg kézre kerítették. A Mladić ellen felhozott tizenegy fővádpont között népirtás, emberiesség elleni bűncselekmények, a háborús törvények és szokások megsértése is szerepel, közülük a legfontosabb az 1995-ös srebrenicai vérengzés megszervezése, ahol 7500 bosnyákkal végeztek.

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken a vádirat ismertetésével kezdődött az eljárás. Az eljárás helyszínén a boszniai áldozatok özvegyeinek és anyjainak egy csoportja is megjelent, hogy a helyszínen kövesse a pert. A csoport tagjai egyebek között mészárosnak nevezték a vádlottat, és felszólították a bírákat, hogy méltó büntetést szabjanak ki Mladićra.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!