Fiatal néptáncosok találkozóját rendezték

Pápa - A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ és az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület jóvoltából a színpadon pénteken este és szombaton egész nap a táncosoké volt a főszerep: hagyományosan a városban rendezték meg a XI. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozót.

Nagy Imre

A fesztivált hiánypótló szándékkal álmodták meg tizennégy éve azon táncos korosztálynak, aminek tagjai a gyermekkorból ugyan már kinőttek, ám a felnőtt táncos megmérettetésekhez még túl fiatalok. A résztvevő együttesek Pápáról, Győrből, Budapestről, Pécsről, Zselízből (Felvidék), Jászberényből, Zilahról (Szilágyság), Csömörről, Óbecséről (Vajdaság), Balatonfüredről érkeztek. A péntek esti bemutató műsort az aulában táncház követte, ahol a Kőris népzenekar muzsikájára rophatták kicsik és nagyok.



Hagyomány a szombati zenés-táncos felvonulás. A táncosok idén is meglátogatták az agrárexpó területét, majd - miután a város számos pontján ropták a táncot -  dr. Agócs Gergely néprajzkutató előadását hallgatták meg a református templomban. Az együtteseket és azok vezetőit délután dr. Áldozó Tamás polgármester, a rendezvény fővédnöke, Csasztvan András, az Örökség Egyesület, és egyben a zsűri elnöke, és Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMSZK nyugalmazott igazgatója köszöntötte. A szombat délután bemutatkozó csoportokat a Zagyva Banda lemezbemutató koncertje követte, majd táncház zárta a találkozót. A rendezvény kísérőprogramjaként kézműves bemutatót és vásárt rendeztek a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!