Futsaltörténelmet írtak a bakonyiak

Veszprém - Véget értek a futsal NB II küzdelmei. A veszprémiek teljesítménye egy rövidke mondattal is szemléletesen érzékeltethető: újoncként lettek aranyérmesek.

Horváth Gábor

Új sportág talált megfelelő helyszínre és közönségre néhány röpke hónap alatt a megyeszékhelyen. A tavaly nyáron alakult veszprémi futsalklub történelmi tette(ke)t hajtott végre: megnyerte az NB II nyugati csoportját, ráadásul a Magyar Kupában is sikerült bekerülnie a négyesddöntőbe. Mindezt úgy, hogy a klasszikus kispályás labdarúgás alapjain nyugvó, de attól sok mindenben eltérő sportág még szinte teljesen ismeretlen térségünkben. Ezt az állítást persze akár múlt időbe is tehetjük, hiszen a bakonyiak mérkőzéseit, főképp tavasszal, már komoly érdeklődés kísérte.

- Kívülről úgy tűnhet, hogy simán lettünk elsők, de azért voltak nehézségeink. Ezt az idényt tanulóévnek szántuk, aztán alaposan felgyorsultak az események - kezdte értékelőjét Németh Gábor, az 1. Futsal Club Veszprém szakvezetője. - A játékosok rendkívül pozitívan álltak hozzá a feladatokhoz, a vezetőség pedig megfelelő háttért teremtett, nem szenvedtünk hiányt semmiben. Emellett szurkolóink is komoly segítséget nyújtottak. A csapat a szezon közben egyre jobban összeért, az MK-négyesdöntőben aztán nagy pofont kaptunk, de egységességünket mutatja, hogy nem törtünk meg és a folytatásban remek játékkal legyőztük a Ferencvárost.

A tréner hozzátette: természetesen még sokat kell fejlődnie a társaságnak, amely a jövőben némi erősítéssel biztos NB I-es csapattá szeretne válni.

- Természetesen számunkra is új volt ez a sportág, idény közben fokozatosan kezdte felváltani a kispályás labdarúgást a jóval taktikusabb futsal, de azért próbáltuk meghagyni játékunkban az egyéni kreativitást is - nyilatkozta lapunknak a bajnokcsapat kapitánya, Bényi Kálmán.

- Szerencsés volt a sorsolásunk, a szezon elején gyengébb együttesekkel találkoztunk, jól kezdtünk és ez nagy lökést adott. Sikerült megfelelő önbizalmat szereznünk a rangadókra. Fontos volt továbbá, hogy a társaság jelentős része már ismerte egymást beleértve a játékosokat és a szakvezetést egyaránt. Lelkes, egymásért küzdeni tudó csapatot alkotunk - tette hozzá a kiváló játékos.

 

A legmagasabb osztályba tart a csapat

Várhatóan a következő idényt már az NB I-ben tölti a többek között a Ferencvárost is a Vasas II is maga mögé utasító aranyérmes csapat. Rajki Tamás klubvezető elmondta: mindenképpen szeretnének első osztályúak lenni, jelenleg folynak a támogatókkal a tárgyalások, nevezni nyáron kell a legmagasabb liga küzdelmeire. Az egyesület közben azon is dolgozik, hogy veszprémi iskolákkal együttműködve létrehozza az élvonalban kötelező három utánpótláscsapatot (U-15, U-17, U-19).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!