Május 1-jén a világ

Ez a tiltakozás napja, még nem a haragé - mondta az egyik hazai szakszervezet vezetője a városligeti demonstráción, amit a Munka törvénykönyve júliustól életbe lépő módosításai, közvetve a kormány politikája ellen szerveztek.

Munkácsi Imre

Hasonló tiltakozó akciókkal jelentkeztek, közel a szakszervezetekhez az ellenzéki pártok is.

Arról nincs információnk, hogy mennyien lehettek a ligetben, a krónika tudósításai erre nem terjedtek ki, a híradó kamerái pedig - már tapasztaltuk - olykor lehetnek nagyon szubjektívek is. Így be kell érnünk egy moszkvai adattal: ott százezres tömeg vonult a Kreml előtt, de mert a menetben maga az államfő is jelen volt, azt aligha tudjuk meg, mi ellen is ünnepeltek az oroszok. Azt viszont tudjuk, hogy Görögországban, Spanyolországban és Portugáliában a kormány megszorításai ellen tüntettek, Franciaországban pedig (tessék megkapaszkodni) Le Penék szerveztek május elsejei nagygyűlést!

Kambodzsában mintegy háromezer(?!) nő követelt emberibb munkakörülményeket. Hogy jön ide éppen Kambodzsa? Ne gondoljuk, hogy csak azért van ilyen közel, mert a krónika hírolvasója egyetlen szuszra elért odáig!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!