Tartás és elszántság a harmadik meccsen

Veszprém - Rengeteg minden bizonytalan az MKB Veszprém KC-Pick Szeged párharc harmadik, bajnoki címről döntő találkozójával kapcsolatban. Két dolog azonban biztos: az arénába kilátogatók óriási küzdelemre számíthatnak, az összecsapást követően pedig elbúcsúzhatnak Mocsai Lajostól.

Horváth Gábor

Mint ismeretes, a megyeszékhely kézilabdacsapatának szakvezetője nyártól főállású szövetségi kapitány lesz, így szombaton vezeti utoljára csatába a bakonyi fiúkat. Mocsai utolsó ütközete ráadásul nem akármilyen, átlagos találkozónak ígérkezik: a klub huszadik bajnoki aranyát gyűjtheti be, a mesteredzőnek ez lehet az ötödik elsősége, összességében pedig a tizedik trófeája veszprémi trénerként.
 
- Nagyon feszülten telt a hét, hiszen számomra mégiscsak öt év lezárása lesz ez a mérkőzés - reagált megkeresésünkre Mocsai Lajos.

- Borzasztó sok pozitív dolog történt velem az  elmúlt időszakban, fantasztikus sportemberekkel dolgozhattam együtt. Akadtak tragikus és kritikus dolgok is, de az ember, ha visszatekint, a jó élményekre emlékszik inkább. Nagyon fontosnak tartom, hogy a város, az emberek hamar befogadtak, és a klub vezetőivel, támogatóival is sikerült remek kapcsolatot kialakítanom. Köszönöm az igazán szakértő veszprémi közönség biztatását, és azokat a kritikákat is, amelyek segítettek újabb és újabb lendületet venni - fogalmazott a mesteredző, aki megjegyezte: a váltást az élet, pontosabban a nemzetközi kézilabda felgyorsult, egyre sűrűbbé váló programja kényszerítette ki.

 

Érdekesség, hogy Mocsai Lajos hamarosan többek között egy sor szegedi játékost dirigál majd a válogatott színeiben, most azonban még a Tisza-partiak ellen kell sikerre vezényelnie alakulatát.
 
- A hírek szerint edzőkollégám és játékosai is elszántan készülnek. Múlt heti sikerükkel esélyt kaptak. Igazi ki-ki meccs következik, amelyen óriási dicsőség a győzelem. Nálunk többek játéka bizonytalan, de nagyon bízom benne, hogy az egészségesek jól tudják, a hosszú éveket végigküzdő társaság most szerepel utoljára együtt. Ez az érzés olyan erkölcsi tartást kell hogy adjon, amely a lehető legjobbat hozza ki minden pályára lépőből. Azt, hogy ez mire lesz elég, a mérkőzés után megmondom. Egy biztos: nagyon elszántak vagyunk  - zárta a beszélgetést Mocsai Lajos.
Az MKB Veszprém KC Pick Szeged párharc jelenleg 1:1-re áll, amelyik együttes megnyeri a szombaton 12.45-kor kezdődő mérkőzést, bajnoki címet ünnepelhet. A bakonyiaknak, mint említettük, ez lehet a huszadik a sorban, a Tisza-partiaknak pedig a harmadik.

 


Iváncsik Tamás: a lényeg az irányítás

Az év eleje óta sérült Iváncsik Tamás és az egy hónappal ezelőtt "kidőlt" Ilyés Ferenc mellett Carlos Perez játéka is kérdéses a szombati összecsapáson. A bakonyiak azért bíznak benne, hogy a veterán átlövő mégiscsak pályára léphet, Ilyés és Iváncsik Tamás pedig a lelátóról szurkol majd társaiért. - Nagyon nehéz meccs lesz. A szegedieknek nincs veszítenivalójuk, nyugodtan játszhatnak, de ha mi azt a formát hozzuk, amit az első meccsen, sorozatban ötödszörre is bajnokok leszünk. A lényeg az, hogy az irányítás a kezünkben legyen - nyilatkozta lapunknak a télen keresztszalag-szakadással műtött Iváncsik Tamás, aki jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatban elmondta: regenerációja remekül halad, a héten engedélyt kapott a futásra, és semmiféle fájdalma nincs már.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!