Városnyi csellengő

Magyarországon tavaly 14 ezer gyerek tűnt el. Ez a szám már önmagában is megrendítő, hiszen arányait tekintve megfelel egy kisváros lakosságának.

Halmos György

Összesen 67 körözés még hatályos, azaz ennyi gyerekről egyáltalán nincs vagy csak nagyon kevés információja van a hatóságoknak. Kétosztálynyi gyerek cselleng ma is. Valahol vannak, valamiből élnek, valahol alszanak, valamit esznek, talán valaki foglalkozik velük.

Elgondolkoztató, de az eltűnések döntő többségében a gyerek intézetből szökik meg. Az intézetből eltűnt gyermekek pedig általában oda térnek vissza, ahonnan kiemelték őket, vagyis úgy látják, még ott is jobb. Egy felmérés megállapításai szerint a gyermek nem akar otthonról elszökni; szeretne ugyan maradni, de... Legtöbb alkalommal csupán figyelmet akar magának kicsikarni, mert azt nem kapta meg szüleitől. Mi, felnőttek tehetünk legtöbbet azért, hogy ne kelljen a gyerekeknek ilyen levelet írni: "Kedves Anya, tudod ha belenézel az ellenőrzőmbe megértesz, tudod tele van olyan jeggyel amiről nem tudsz. Lehet hogy most azt gondolod hogy nem vernél meg a jegyek miatt, de tudom hogy igen megvernél és ezért elmegyek."

Ma országszert értük gyúlnak a lámpások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!