Időjárás: napsütés, majd csapadék (frissítve)

Szombaton délelőtt még napos, csapadékmentes időt várhatunk, a felhők és az eső késő délután érkezhet meg.

MTI

Az időjárási helyzet Európában:
 
Északkelet-Európa, illetve a Brit-szigetek felett egy-egy ciklon található, amelynek frontjai mentén erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. Ugyanakkor a Pireneusi-félsziget fölé anticiklon nyúlik be, ezért arrafelé sok a napsütés. Ennek ellenére - az oda áramló hűvösebb levegő hatására - a hőmérséklet a sokévi átlag alatt alakul. Ugyancsak sok a napsütés a Földközi-tenger keleti medencéjében és a Kelet-európai-síkság déli részén, ahol magasnyomású zóna húzódik. Kontinensünkön a hőmérséklet csúcsértéke általában 19, 28 fok között változik, ennél hűvösebbet csak a tartósabban csapadékos tájakon, melegebbet pedig a mediterrán vidékeken mérnek. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig hullámzó frontzóna alakítja, ezért változékony időre számíthatunk.
    
Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Szombaton napközben délnyugat felől növekszik a felhőzet, a legtöbb napsütésre keleten, délkeleten számíthatunk. Kezdetben főleg a Dunántúlon, délutántól másutt is egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. Vasárnap az ország nagy részén többórás napsütés valószínű, emellett az erőteljesen megnövekvő felhőzetből napközben elszórtan, késő délutántól a Dunától keletre egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökéssel. Szombaton az északnyugati, holnap a délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nyugaton 25, keleten 30 fok körül várható.

A figyelmeztető jelzés szerint Veszprém megyében kis valószínűséggel alakulhat ki heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében). Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

(forrás: met.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!