Jön a nyári menetrend

Megyei körkép – A hónap közepén, június 16-án életbe lép a nyári vasúti menetrend, aminek a leginkább a balatoni vonalakon lesz jelentősége.

Tremmer Tamás

A június 16. és augusztus 26. között időszakban éltbe lép a nyári vasúti menetrend, amely elsősorban a megnövekvő balatoni utazási igényeket hivatott megfelelően kiszolgálni. Szombattól a Budapest és a Balaton északi és déli partja között – a gyorsvonatok mellett – naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik, amelyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre. A Balatonhoz mind a déli, mind az északkeleti, mind pedig a nyugati országrészből az átszállás nélküli eljutást biztosítva közvetlen vonatok közlekednek majd. Az előző évekhez hasonlóan hétvégenként ismételten elindulnak a „bagolyvonatok" : egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között.

A nyári időszakban a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsival közlekednek. Az északi parton szintén kétóránként járnak szombattól a gyorsvonatok, továbbá megjelennek az utasok által közkedvelt, klimatizált motorvonatok is.
A tapasztalatok alapján a nyári időszakban közkedvelt kerékpáros célpont a Balaton, így a megnövekvő bicikliszállítási igényeket kiszolgálva a tó mellett nagyobb befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is közlekednek.

Június 16-tól az áprilisi menetrendi változások kiigazítása is megtörténik több vasútvonalon többletvonatok közlekedtetésével, illetve egyes vonatok viszonylatának meghosszabbításával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!