Múltidéző Lagzi Lajcsival

Alsóörs - Az elmúlt 12 év alatt sok változáson ment át a Harley-Davidson-fesztivál, miközben az alapvető elemek szinte ugyanúgy maradtak. Az alábbi írást a legelső fesztiválról szóló tudósítások részleteiből állítottuk össze, hogy kicsit felidézzük az indulás pillanatait.

Győrffy Árpád

"...Az ismertebb hazai motorosok közül Zámbó Jimmyvel, Delhusa Gjonnal és Schmuck Andorral találkozhattak a kapu előtt ácsorgó vagy belépőjegyet váltó érdeklődők. A motorosok közül délelőtt sokakat vonzott a Balaton-felvidéki településeket behálózó kincskereső, illetve pókertúra. Így - közönség híján - a táborba tervezett programokat későbbre halasztották.

Pénteken este a Dáridó című műsor fellépői vették át a színpadot. A házigazda Lagzi Lajcsi mellett többek között Hevesi Tamás és az Irigy Hónaljmirigy gondoskodott a motorosok és más érdeklődők szórakoztatásáról. Szombaton délelőtt mintegy ezer harleys és közel ugyanennyi más típuson közlekedő motoros dübörgött végig az északi parton. A négy-öt kilométer hosszú sor az egyébként is nagy forgalom ellenére nem okozott közlekedési káoszt.

Az esti szuperkoncerten a hazai nagy öregek mellett fellépett a hetvenes évek elejének egyik ős heavy metal csapata, a Uriah Heep is. A kerítésen belül és kívül közel tízezren hallgatták a legnagyobb slágereket. A Júliusi reggel, a Cigány királynő, a Könnyű élet, a Napkelte, a Nézz magadba és a sokadik ráadásként eljátszott Asszony feketében szinte ugyanúgy szólt, ahogy hajdan."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!