Múzeumok éjszakája - Teltház a Pannon Csillagdában

Bakonybél - Megtelt a Pannon Csillagda is a Múzeumok éjszakáján.

MTI

Csendes, bensőséges este volt Bakonybélben, a Pannon Csillagdában, ahol szintén teltházzal mentek a programok: legalább kétszázan voltak kíváncsiak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legújabb bemutatóhelyének titkaira.

Bakonybél, a Bakony rengetegének közepén megbúvó kis település a legkevésbé fényszennyezett, így a csillagok megfigyeléséhez kiváló helyszín; szombaton az időjárás is kedvezett a látogatóknak, akik örömmel próbálták ki az obszervatórium nagy teljesítményű távcsöveit. Az Európában is egyedülálló planetáriumban lenyűgöző filmet vetítettek a fekete lyukakról; Kiss László csillagász-fizikus, az MTA doktora, az MTA Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézetének tudományos igazgató-helyettese pedig érdekes, színes, humoros előadásaiban vezette be a szakma rejtelmeibe a hallgatókat.

A megyei Laczkó Dezső múzeum ezen az éjszakán a balácai római villagazdaságba invitálta a múzeumbarátokat; változatos, látványos programmal jövő hét végén rukkolnak elő, Szent Iván éjjelét ünnepelve a Múzeumok éjszakájával. Ugyanígy döntöttek a balatonfüredi múzeumok is: jövő hét végén izgalmas, tartalmas időtöltést kínálnak a Múzeumok éjszakája apropóján - még ha egy héttel később is a hivatalos dátumnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!