Püspökök tanácskoztak

Budapest - Az evangélikus püspökök meghívására Budapesten, a Déli Evangélikus Egyházkerület székházában találkoztak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai, valamint a református és az evangélikus egyházak püspökei.

Balla Emőke

Az egyházi vezetők áttekintették egyházuk belső életének és társadalmi szolgálatuknak időszerű kérdéseit. Az egyházi vezetők - különös tekintettel a szeptembertől induló új egyházi oktatási intézményekre - megerősítették a 2006-ban közösen aláírt és azóta alkalmazott megállapodást, amelyben az általuk fenntartott iskolákban biztosítják a másik két felekezetből jövő gyermekek részére saját egyházuk hitoktatásának lehetőségét. Javasolják, hogy a hittanoktatás technikai lebonyolításához az oktatás helyszíneként szükség esetén egyházi ingatlant is igénybe lehessen venni. Az egyházak - válaszolva a kormányzat megkeresésére - készséggel kapcsolódnak az idén először rendezendő totalitárius rendszerek áldozatainak augusztus 23-i emléknapja szervezéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!