Szélesítenék a kört

Veszprém – A Széchenyi Programirodákat azért hozták létre, hogy hatékonyan segítsék céljaik megvalósításában a pályázókat, a pályázni szándékozókat segítsék a forráshoz jutásban.

Tremmer Tamás

Mindez a Széchenyi Programiroda (SZPI) Nonprofit Kft. országos szakmai konferenciasorozat veszprémi állomásán hangzott el kedden. Az országos irodahálózat kialakítását egy éve kezdték, a veszprémi iroda tavaly ősszel nyitották. A rendezvényre vállalkozókat, civil szervezeteket, önkormányzatokat egyaránt meghívtak. A konferencia keretében a jelenleg elérhető uniós forrásokról, a pályázati rendszerről, a pályázók kötelezettségeiről, valamint az aktuális részletekről informálódhattak az érdeklődők.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy jó úton jár a veszprémi iroda, működésével kapcsolatban csak kedvező híreket hallott. Viszont arra kérte a résztvevőket, osszák meg tapasztalataikat a szervezőkkel, hogy ennek birtokában is javítani tudják a pályázati rendszert.

Mórocza-Tavas Eszter, az SZPI regionális igazgatója arról számolt be, hogy az irodáikban személyes, teljes körű és térítésmentes tanácsadást adnak a hozzájuk fordulóknak. Régiónkban az eltelt egy évben 27 szakmai fórumot tartottak. A veszprémi irodában hétfőn volt odabent az ezredik ügyfél, itt 398 pályázat beadásában működtek közre, és 285 pályázathoz nyújtottak segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!