Világháborús tüzérségi gránát gyújtószerkezetére bukkantak a Balatonban

Siófok - Második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére bukkantak fürdőzők a Balatonban Siófok nagystrandjánál szombaton, a tűzszerészek 16 óra körül semmisítik meg a vízben - tájékoztatta Várkonyi Melinda, a tűzszerészek kommunikációs tisztje az MTI-t.

MTI

Mint a rendőrség korábban közölte, dél körül kézigránátnak látszó rozsdás tárgyat találtak fürdőzők a Balatonban, Siófok nagystrandjának partjától néhány száz méterre. A helyszínt a balatoni vízirendészet biztosította a tűzszerészek kiérkezéséig. Ők megállapították, hogy igen rossz állapotban lévő, robbanóanyagot tartalmazó, rozsdás tüzérségi gránát, amelyet kockázatos lenne elszállítani, ezért a helyszínen a vízben megsemmisítik.
   
A gránátot a parttól mintegy 200 méterre fogják felrobbantani, a fürdőzők távoltartásával. A helyszín biztosításába a vízrendészet mellett bekapcsolódtak a vízimentők is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!