Hálószaggató amur

Tihany – Nem először köszönt be lapunkhoz hatalmas halával Takács Gyula. A veszprémi pecás ezúttal egy 21,5 kilogrammos amurt akasztott.

Tremmer Tamás

A tikkasztó hőség elől a Balatonhoz menekült egy kis enyhülésért Takács Gyula. A vérbeli horgász vízpartra bot nélkül nem megy, így történt ez most is. Tihanyban a "gödrös" partszakaszon pecázott. A helyhez szép emlékek fűzik, hiszen kettő éve ugyanitt egy 48 kilós busát sikerült fogni – erről a Napló-Online-on is hírt adtunk.

Gyula bojlis szereléssel horgászott, csaliként százaz kukoricát kínált fel az éhes halaknak. Alig múlt el dél, hétágra süt a nap, ilyenkor kapásra sem számíthat az ember. Vagy mégis?! Bevágott, csak úgy füstölt a zsinór. Érezte, meg kell küzdeniük egymással. Bicajosok, gyalogosok, autósok álltak meg a háta mögött, egyre többen drukkolnak neki a parton. Végül 30 perces kemény fárasztás után a fia segítségével sikerült partra terelni a halat.  A szákolásnak a merítőhálója is áldozatul esett, eltörött. A mérlegelés kárpótolta, az amur 92 centiméter hosszú és 21,5 kilogramm nehéz volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!