Chick Corea és Khaled - Idén is sztárok jönnek a Veszprémi Ünnepi Játékokra

Veszprém - Chick Corea, José Cura és Komlósi Ildikó, The Earth, Wind & Fire Experience, valamint Khaled lépnek fel az idei Veszprémi Ünnepi Játékokon.

Balla Emőke

Hetedszer rendezik meg a Veszprémi Ünnepi Játékokat és bár az idei fesztivál csak négynapos lesz, a cél nem változott: világsztárokat, műfajuk legjobbjait Veszprémbe hozni, a közönségnek jó programot nyújtani.

Debreczenyi János polgármester a Városházán tartott sajtótájékoztatón örömmel szólt arról, hogy a válság ellenére sem maradnak el a kiemelt kulturális események, a város az ünnepi játékokat is támogatja.

Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője a programot ismertette. A nyitó napon, július 29-én az erre a nyárra összeálló Chick Corea Freedom Band dzsessz koncertjére várják a közönséget, július 30-án José Curával és Komlósi Ildikóval tölthetünk el egy estét, Leoncavallo, Bizet, Mascagni és Puccini operaáriákat hallgatva. José Cura visszatérő vendég, az első fesztiválon lépett fel.

A tavalyihoz hasonló álló koncertes este lesz a szombati, július 31-én a The Earth, Wind & Fire Experience funky muzsikája varázsol fantasztikus hangulatot, a programot augusztus 1-én Khaled arab világzenéje zárja.

Az utóbbira 6900 és 8500, a szombati állójegyes koncertre egységesen 7900 forintba kerülnek a jegyek, az első estéért 7900-12.900 forintot kell fizetni, legdrágábbak az opera estre szóló jegyek: 7900-13.900 forintosak. A fesztivál kiegészítő rendezvénye a Pákh Imre  gyűjteményéből származó Munkácsy képek Amerikából című kiállítás.

A Veszprémi Ünnepi Játékok tervezett költségvetése 150-160 millió forint. A városi önkormányzat 22,3 millió forintot biztosít, a fő támogató, az E.ON 25 millió forintot. Miniszteri keretből 20 millió forinthoz, a Nemzeti Kulturális Alaptól 12 millió forinthoz jutnak, a szervezők 30-35 millió forintos jegybevételre számítanak, a többit a támogatóktól, pártolóktól, szponzoroktól remélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!