Halálos baleset Veszprémben - Világválogatott kézilabdázó gázolt el egy férfit

Veszprém - Életét vesztette az 80 éves idős férfi szerdán fél tizenegykor, akit Pásztor István világválogatott kézilabdázó, a Balatonfüredi KSE csapatkapitánya gázolt el motorjával Veszprémben, a Dózsa György úton egy átkelőhelyen.

Munkatársainktól

Halálos közlekedési baleset történt a megyeszékhelyen szerdán délelőtt, egy motoros gázolt el gyalogost a Dózsa György úton egy átkelőhelyen - tájékoztatott a megyei főkapitányság sajtóreferense. Frankó Marianna hozzátette, hogy az idős, 80 éves személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét veszítette.

A motoros a Völgyhíd felől a belváros felé tartott a Dózsa György utcán, amikor a tűzoltóság előtti gyalogos átkelőhelyen neki jobbról lelépett az útra az idős férfi. A baleset következtében a 80 éves veszprémi férfi a helyszínen azonnal életét vesztette. A 39 éves balatonalmádi motorost - az elsődleges orvosi vélemény szerint - könnyű sérüléssel szállították kórházba. A baleset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

A baleset körülményeiről annyit sikerült megtudnunk, hogy a Viadukton még jelenleg is tartó félpályás útlezárásnál Pásztor István épp pirosat kapott. Amikor zöldre váltott a lámpa, a játékos elsőnek hagyta el a hidat. Információink szerint, a világválogatott kézilabdázó piros Ducati márkájú motorjával haladt, amikor lelépett az idős úr a gyalogátkelőre. Egyes hírek szerint, a Völgyhíd felöl a belvárosba tartó balszélső észrevette a neki jobbról a zebrára lépő férfit, erősen fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Az idős urat a helyszínen a mentők próbálták újraéleszteni, azonban már nem tudtak rajta segíteni. A klasszis kézilabdást kisebb sérülésekkel szállították kórházba, ám végül az ütközést karcolásokkal megúszta.

A Balatonfüredi KSE elnöke Csima László Pásztor István és a klub nevében őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

Dr. Király G. István, a Balatonfüredi KSE kommunikációért és sajtóért felelős elnökségi tagja megjegyezte, az egyesület legfontosabb feladata most, hogy segítségére legyen és teljes mellszélességgel támogassa a lelkileg teljesen összetört csapatkapitányt.

Dr. Varga Attila, a kézilabdázó ügyvédje elmondta, Pásztor István sajnálatos, halállal végződő közúti baleset részese volt.

- A baleset körülményeit a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja. Az elhunyt családtagjai felé, Pásztor István nevében is kifejezett együttérzésem tolmácsolása mellett szeretném elmondani: hogy a résztvevők közül kit, milyen felelősség terhelhet, néhány nap, illetve az összes körülmény megismerése után lehet megállapítani. A kézilabdázó gondatlan cselekményt követett el, alkoholt nem fogyasztott. Emlékezete szerint, nem lépte túl a megengedett sebességet, de ő maga is megsérült, sokkos állapotba került. Beszéltem edzőjével, Sótonyi Lászlóval és annyi bizonyos, hogy a sportoló egy-két napig pihen, majd orvosi és pszichológiai vizsgálat alapján lehet eldönteni, hogy akár terápia jelleggel is, folytassa az edzésmunkát, valamint pályára lépjen a következő bajnoki mérkőzésen a PLER KC ellen - nyilatkozta az ügyvéd.

 

A ceglédi születésű, 39 esztendős Pásztor István 215 alkalommal ölthette magára a válogatott szerelését, olimpiai és világbajnoki negyedik helyezett, Európa-bajnoki hatodik. A balszélső 15 évig állt az MKB Veszprém KC alkalmazásában, ezalatt tizenkétszer lett magyar bajnok, tizenegyszeres Magyar Kupa győztes és 2002-ben Bajnokok Ligája döntőt is játszott, 2008-ban KEK-et nyert. Az év játékosa 1996-ban, 1999-ben és 2001-ben. 2008 nyarán igazolt Balatonfüredre, azóta a fürediek csapatkapitánya és a gárda meghatározó játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!