Cozma

2011.03.23. 11:34

Cozma menthetetlen volt

Veszprém - Célzott és irányzott volt a Marian Cozma szívét ért szúrás, amit legalább egy 15 centiméter pengehosszúságú, vagy annál nagyobb pengéjű késsel követtek el.

Halmos György

Szakértők meghallgatásával folytatódott szerdán a bíróságon Cozma-ügy gyilkossági tárgyalása. Az igazságügyi orvosszakértők szerint a lehető leggyorsabb és leggondosabb orvosi segítség sem menthette meg a sportoló életét, a halál szinte azonnal beállt. A tánctéren elszenvedett vesetájéki szúrás önmagában nem volt végzetes, két-három hét alatt gyógyult volna a sportoló. A szakvélemény szerint bordákon áthatoló végzetes szúrás nagy, míg a vesetájéki közepes erősségű volt. A kézilabdázón több sérülést is találtak az orvosok, de azok nem voltak súlyos minősítésűek, többségük nyolc napon belül gyógyult volna. Kizárták azt is, hogy Cozma kábítószer, vagy gyógyszer hatása alatt állt, közepes ittasságot mutattak ki.

A vizsgálat nem talált a sportoló testén olyan sérüléseket, amelyek a halála után keletkeztek. Több tanú is azt állította, hogy a földön fekvő áldozatot fejen és hátba rúgták. A szakértők nem zárták ki ezt, de ahogy magyarázták, akkor azoknak legfeljebb kisebb erősségűnke kellett lennie, mert nyomuk nem maradt. Arra a kérdésre, hogy melyik valószínűbb: Cozmát álló helyzetben szúrták meg, vagy ahogy hétfőn Raffael Sándor elsőrendű vádlott vallotta, kését 80-90 centiméter magasan tartotta a földtől a szakértő azt válaszolta: az álló variáció valószínűbbnek tűnik, de a vádlott által mondottak sem zárhatóak ki. Ezzel kapcsolatban Raffael a hétfőihez hasonlóan megismételte, hogy testi sértéssel próbálkozott, ami a lehető legszerencsétlenebbül zárult.

Egy másik igazságügyi orvosszakértő a Ivan Pesics veseszúrásával kapcsolatban azt hangoztatta, hogy amennyiben fél órán belül nem kap szakszerű ellátást, meghalt volna. A sportoló veséjét a közvetlen életveszély elhárítása érdekében el kellett távolítani. A szakértő szerint nem lehet kizárni, hogy ugyanazzal a késsel szúrták meg Pesicset, mint Cozmát. Zarko Sesum főleg szem és orr sérüléseket szenvedett, műtét nélkül maradandó fogyatékosságot szenvedett volna - hangzott el.


Dossziénk a Cozma-gyilkosság további híreivel és a tragédia hátterével.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!