Cozma

2009.09.07. 10:00

Cozma huszonhét lenne - Csendes megemlékezés Veszprémben

Veszprém - Szeptember 8-án ünnepelné 27. születésnapját Marian Cozma kézilabdázó, aki február 8-án vesztette életét tragikus körülmények között. A beállós tiszteletére csendes megemlékezést tart kedden a Veszprémi Kézilabda Fan Club.

B. Virág Rita

Remport Csaba, a Veszprémi Kézilabda Fan Club (VKFC) elnöke elmondta, csendes megemlékezést szerveztek szeptember 8-ra, Marian Cozma születésének napjára. A Horgos utcai mécsestartónál este 19 és 21 óra között tartandó összejövetel ideje alatt a helyszínt a rendőrség biztosítja. A VKFC arra kér minden résztvevőt, egy szál virággal, vagy mécses gyújtásával emlékezzenek a kiváló játékosra.

Fontos hír még, hogy a VKFC és a veszprémi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Marian Cozma emlékművel kapcsolatban. Ennek értelmében az önkormányzat a helyszínt megtervezteti és annak kialakításával kapcsolatos munkálatokat elvégzi, valamint a felmerülő költségeket fedezi. Az emlékműre összesen 4,5 millió forintnyi adomány jött össze, míg Minya Gábor békési kőfaragó felajánlotta, hogy a szobor posztamenséhez szükséges afrikai gránitot biztosítja. A mintegy hat tonnás kődarab értéke 2 millió forint.

Remport Csaba még hozzátette, hogy a Fan Club 800 ezer forintot nyert a Magyar Művelődési Intézet és a Képzőművészeti Lektorátus által meghirdetett pályázaton, amit Mihály Gábor szobrászművésszel közösen írtak meg. Annyi már bizonyos, hogy az emlékmű kő posztamensből kiinduló, deréktájtól bronzból készült, sportmozdulatot ábrázoló szobor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!