Csesznek

2015.06.01. 11:34

No motor: Verseny motor nélkül

Csesznek – Kilencedik alkalommal rendezték meg a No Motor elnevezésű túrázós játékot, melynek az időjárás is kedvezett.

Civil Tudósítónktól

Indulni és nevezni csak és kizárólag motoros jármű nélkül gyalogosan, családdal, kutyát sétáltatva, babakocsival, kerékpárral, vagy élő állati erő segítségével lehetett. A nevezésért cserébe úgynevezett piculákat is kaptak a játékosok, amiket ételekre és italokra válthattak be. A természetjárás során a környék, tizenkét helyszínén kihelyezett pecsételő állomásokat kellett megtalálni. Minden útvonal Csesznekről indult, majd ide érkeztek vissza a versenyzők. A gyalogosan megtehető távok 15-40 kilométer, míg a kerékpárral, lóháton, vagy biciklivel 25-70 kilométer hosszúak voltak. Akik a rövidebb távot választották, Károlyháza, Gézaháza és Csesznek erdeiben és látványosságaiban gyönyörködhettek.

A hosszabb távok egészen Bakonybélig az Erdők Házáig vezettek a Cuha völgyön keresztül, Porvacsesznek, Hotel Szépalma és a Kőris-hegy érintésével. Közel négyszáz versenyző indult, akik sorsolásba is bekerültek. A nyereményeket, helyi lakosok és környékbeli cégek ajánlották fel. Nem maradhatott el a falusi disznóvágás, kolbász, rétes és palacsintasütés, lovaglás és lovas kocsikázás. A kisgyermekek a játszóudvarban, az állatsimogatóban és a kézműves foglalkozásokon tölthették el az időt. Délután többek között a cseszneki és környékbeli néptánccsoportok, népdal énekesek, a Veszprémi Betty és Barátai Speciális Népzenei Csoport, a Dudari Baranta csoport és Pusoma Antal virtuóz zongoraszólójával szórakoztatta a közönséget. Az estét egy nagyszerű bál zárta Mészáros József mulatós zenéivel. A rendezvényt a helyi lakosok, önkéntesek az önkormányzat és támogatóik valósították meg. 

Kiss Milán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!