Csesznek

2017.05.31. 08:26

XI. No Motor – Természet, kirándulás, bicikli, kultúra, jókedv

Május utolsó szombatján tartották a több, mint tíz éves hagyományokra visszatekintő rendezvényt Cseszneken, melyet Csesznek Község Önkormányzata és sok –sok lelkes önkéntes valósított meg.

Civil Tudósítónktól

. A környékbelieknek nem kell bemutatni a rendezvényt, de több száz kilométerről is érkezett a rendezvényre regisztráció. Az idei év különlegessége, hogy már lehetőség volt előnevezésre is, ami megkönnyítette a kora reggeli és napközbeni adminisztrációt.

Triebné Stanka Renáta polgármester asszony volt a rendezvény fő szervezője, aki elmondta, hogy gyakran kellett megbeszéléseket tartani ahhoz, hogy a rendezvény gördülékeny és sikeres legyen. Szerencsére minden évben bővül a kör és egyre többen segítik a rendezvényt, egyre több szponzor adja a nevét és támogatását a Bakonyi kis település programjához.

A túrázás mellett, nem maradhatnak el a sátorban szervezett kultúr-programok sem. Néptánc találkozóval indult a délután, ami nagyon jól meglapozta a hangulatot, Sebestyén István székely mesemondó pedig tovább fokozta azt, kedves és vicces történeteivel, meséivel.

Szerencsésnek mondható a település, hisz tehetségben nincs hiány, a helyi néptáncegyüttes, nemcsak táncolt, hanem énekelt is, a helyi színjátszókör is évről –évre vidámítja a közönséget. Az est zárásaként egyedülálló homokanimációt tekinthettek meg az érdeklődők, természetesen Cseszneki vonatkozásban.

Mindezt a sok programot a nagy melegben házi szörpök és helyi ínyencségek gazdagították, a látogatók elleshették a rétes nyújtás cseszneki fortélyait, a töpörtyű sütés titkait, a palacsinta dobálás trükkjeit, közben pedig harmonika szóra magyar nótát énekelhettek.

A település vezetése fontosnak tartja a hagyományok ápolását, így néptánc, népzene, a házias ízek mellett, helyett kapott a lovaskocsizás, lovagoltatás, íjászat, baranta, és a környékbeli kistermelők, iparművészek is kínálhatták portékáikat.

 

Kelemen Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!