Csopak

2014.11.04. 17:46

Megújult a csopaki óvoda

Csopak – Megszépült a Mandulavirág Óvoda, amire évek óta vártak a településen.

Munkatársunktól

Jó hír még, hogy a gyermeklétszám folyamatosan növekszik az óvodában és az iskolában.

Az épület hőszigetelése komoly problémákat jelentett az elmúlt években, évtizedekben – tudtuk meg Ambrus Tibor polgármestertől. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kicserélték az óvodában a nyílászárókat, a lábazati és tetőhőszigetelést is elvégezték, így jelentősen csökkentve a fűtési költségeket.

Megtörtént a terasz járólapozása, új ereszcsatornákat helyeztek el az intézményen, így még komfortosabbá tették az óvodát. Belső munkálatokat is végeztek, kifestették a szobákat, ügyelve arra, hogy a gyermekek minél jobban érezzék magukat. A falu első embere elmondta, hogy a 13 millió forintos pályázati támogatás mellé az önkormányzat 3,2 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz. Ambrus Tibor örömét fejezte ki, hogy a megnövekedett gyermeklétszámnak köszönhetően egy újabb csoportot kellett indítaniuk az óvodában. A jövőbeni tervek között szerepel a tetőtér beépítése is.

Jövőre az általános iskolában is két első osztályt kell indítani, annyi kisiskolás lesz a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!