Dabrony

2017.02.24. 17:12

Felállt az új testület Dabronyon

Új polgármester és képviselő tette le az esküt, valamint a testület két alpolgármestert választott a pénteki rendkívüli ülésén.

Penk Tímea

Szarka Gyula jegyző ismertette: jogerőssé vált, hogy Szakálné Berkes Erika nyerte a vasárnapi polgármester-választást, aki korábban az alpolgármesteri feladatokat látta el. Mivel a korábbi polgármester lemondásával a testületből létszáma csökkent, a 2014-es választáson a soron következő legtöbb szavazatot kapott jelölt, László Viktorné szerzett képviselői mandátumot. A polgármester és az új képviselő letette az esküt, Berkes Józsefné, a választási elnöke átadta részükre a megbízólevelet. Szakálné Berkes Erika két alpolgármester választását javasolta. Csöngei Krisztián és Erdélyi Péter megkapták a testület minősített többségét, így a továbbiakban ők látják el az alpolgármesteri feladatokat.

Kozma Sándor korábbi polgármester a testületnek, illetve a falunak ajándékozta a hivatalban lévő saját antik bútorait, valamint az óvodába készített berendezési tárgyakat. Szakálné Berkes Erika megköszönte elődjének a faluért tett fáradozásait és támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!