Devecser

2011.09.28. 09:26

Turisztikai lehetőségek

A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatói a katasztrófát követően felmérést és helyzetértékelést végeztek Devecserben és Kolontáron - valamint a térségükben a turisztikai lehetőségek felderítése érdekében.

Czeidli József

Szeptember 27-én,a Turizmus Világnapján hozták el tanulmányukat: Devecser és Kolontár természeti és kulturális erőforrásainak idegenforgalmi hasznosítási lehetőségei címmel. A vendégeket Toldi Tamás polgármester köszöntötte, majd örömét fejezte ki, hogy az intézmény hallgatói szívesen vállalkoztak erre a tervező, jövőt építő feladatra.



A tanulókat elkísérték tanáraik is, dr. Szalók Csilla tanszékvezető, dr. Jusztin Márta főiskolai tanár - a meghívott vendégekkel együtt hallgatták meg a kutatócsoport diákjainak tartalmas előadását. Felvázolták azokat az elképzeléseket / vinoturizmus, etno-kiállítás - és rendezvények, emlékezés napja, tematikus út a katasztrófa helyszínein..../, amelyek a térségben rejlenek.



Ezt követően adták át a 130 oldalas dolgozatot a két település képviselő-testületének. A kastélykönyvtárban tartott tanulmány prezentáció után városnéző túra során megtekintették az emlékparkot - a Rotary-házzal együtt,majd kilátogattak az új lakóparkba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!