Devecser

2014.09.16. 19:00

Nagy esemény Nagypiriten

A nagypiriti integrált közösségi szolgáltató tér (IKSZ) ünnepélyes átadását kedden délután tartották.

Penk Tímea

A község lakóinak nagy örömére sikeresen befejeződött a kultúrház felújítása, amely a közösségi téren kívül számítógéppel felszerelt könyvtárat és klubhelyiséget is tartalmaz.

Az IKSZ átadására népes társaság gyűlt össze az alig háromszáz lakosú községben. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy az ilyen közösségi házak nemcsak kulturális többletet adnak a térségnek, hanem a fejlett informatikai rendszernek köszönhetően az itt élő emberek hatékonyabbak lehetnek a problémáik megoldásában. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke gratulált a település lakóinak a beruházáshoz, amely elősegíti összetartozásuk megélését. Régen a templom, a kocsma és kultúrház mindig megjelent a közösségi életben. A kultúra is szolgáltatás – mondta a kamara elnöke.

A városi emberek számára sokkal jobban biztosítottak a feltételek, azonban a vidéki emberek számára is elérhetővé kell tenni a kulturális szolgáltatásokat, hiszen ez a mindennapok része. Győrffi Balázs szerint az IKSZ átadásával egy új időszámítás kezdőik a település történetében, de nem szabad elfelejteni, hogy az épületet meg kell tölteni tartalommal, hiszen ez adja az igazi értékét. Burján Ernő, Nagypirit polgármestere örömét és köszönetét fejezte ki, hogy megvalósulhatott a kultúrház felújítása.

A köszöntők után Végh Kálmán lépett fel, aki az országos népdaléneklő versenyen arany minősítést kapott. A kultúrház ünnepélyes átadásán nyitották meg Boldizsár Zsoltnak, a Somló festőjének a kiállítását. Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője sokoldalú tehetségként beszélt Boldizsár Zsoltról, aki nemcsak a festészetben nyújt kiváló teljesítményt, hanem többféle műfajban ír. Az ünnepségen részt vett Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, Ékes József volt országgyűlési képviselő és a környező települések vezetői.

Címkék#Nagypirit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!