Devecser

2016.11.14. 22:12

Helyt kaptak a kérelmek

Devecser – Több támogatási kérelmet bírált el és támogatott a képviselő-testület a legutóbbi ülésen.

Penk Tímea

A Devecseri Sportegyesület közel hat és félmillió forintos önrészét átvállalta az önkormányzat. A Magyar Labdarúgó Szövetség a város sportegyesületének a támogatásáról döntött, amelynek az igénybevételéhez szükséges önrészt a képviselő-testület egyhangúlag megszavazta. Így a sportegyesület összesen közel huszonkétmillió forinthoz jut.

Szintén támogatták a képviselők a Magyar Vöröskereszt kérelmét, amely ezeregyszáz iskolást szeretne megajándékozni Mikulás-napon. Az önkormányzat százezer forinttal támogatja a programot.

Fotó: Penk Tímea

A képviselő-testület továbbra is biztosítja a szakrendelőt működtető kft.-nek, hogy bérletidíj-mentesen használja az ingatlant, illetve az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is átvállalja az intézmény rezsiköltségét, amely körülbelül 1,2 millió forint évente.

Az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola kérelmének is helyt adott a testület. Egyetértettek a képviselők abban, hogy az önkormányzat átvállalja az iskola diákjainak a néptáncoktatási költségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!