Egyetem

2015.02.07. 12:56

Diplomaátadó ünnep a gazdaságtudományi karon

Veszprém – Ez csak megálló, nem a végcél, hangzott el a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadó ünnepségén.

Balla Emőke

Az oktatásnak sokféle szerepe van: szakmai tudást ad, a fiatalok személyiségét formálja, kapcsolatépítésre nyújt lehetőséget, mondta Kovács Zoltán, a gazdaságtudományi kar megbízott dékánja beszédében. A végzősök  egy hosszú életpálya első szakaszához érkeztek, az intézmény további képzésekre várja vissza a hallgatókat. A megbízott dékán köszönetet mondott a kar tanárainak, valamint a cégek, vállalatok képviselőinek. Azt kívánta a végzősöknek, váljanak valóra álmaik, céljaik.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy fogalmazott, a 21. század a tudás évszázada; csak tudás birtokában lehet  karriert építeni, a munkaerőpiacon megjelenni, az életpályát eltölteni. Az országnak nemcsak képzett szakemberekre, de az értelmiségre is szüksége van, olyan fiatalokra, akik példát mutatnak, a társadalom vezetői lehetnek. A mai világot az innováció jellemzi, a fiatalok új szellemiséget, gondolatokat hoznak. Ne féljenek újat hozni, akarjanak változtatni! - biztatta a végzősöket, akik nemcsak elméleti tudást szereztek, vállalat közeli ismeretekkel gazdagodtak, projekt tevékenységben vettek részt.

 

A szombati diplomaátadó ünnepségen 162 alapképzési és 54 mesterképzési szakos hallgató kapta meg oklevelét. Urbán Ákos búcsúzott a végzősök nevében, akiket Kádár Réka búcsúztatott. Az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett kitüntetést adományozott Sasné Grósz Annamáriának, a kar adjunktusának. A díjat Kovács Zoltán adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!