mentőkapszula

2018.07.09. 14:52

Ezzel a mini tengeralattjáróval segítené a barlangi mentést Elon Musk

Az amerikai feltaláló nemrég eleget tett ígéretének és bemutatta, hogyan segítene a thai gyerekek mentésében.

Pacific Palisades, 2018. július 9. Az Elon Musk amerikai nagyvállalkozó Twitter-üzenetében szereplő videofelvételen látható parányi, gyermekméretű tengeralattjáró, amelyet a kaliforniai Pacific Palisades egyik középiskolájának medencéjében próbálnak ki 2018. július 8-án. Musk SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) társaságának munkatársai fejlesztették ki a kapszulát, hogy abban mentsék ki a járatokba betört víz miatt az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban húzódó Tham Luang-barlangban rekedt tizenkét fős gyermek-futballcsapat még föld alatt lévő tagjait. (MTI/AP/Elon Musk Twitter-oldala)

Elon Musk amerikai nagyvállalkozó Twitter-videót tett közzé arról a parányi, gyermekméretű tengeralattjáróról, amelyet a kaliforniai Pacific Palisades egyik középiskolájának medencéjében próbálnak ki vasárnap.

A kapszulát Musk SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) társaságának munkatársai fejlesztették ki, hogy abban mentsék ki a járatokba betört víz miatt az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban húzódó Tham Luang-barlangban rekedt tizenkét fős gyermek-futballcsapat még föld alatt lévő tagjait.

Korábban egy twitterező vetette Musk szemére, hogy nem tesz eleget a barlangban rekedtek kiszabadításáért, a feltaláló ezután jelentette be, hogy utasította mérnökeit egy lehetséges megoldás kidolgozására. A thaiföldi hatóságok közben megkezdték a mentés második szakaszát is.

(Borítókép: Elon Musk Twitter-oldala)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!