Adománypont

2021.11.22. 08:23

A Szent István-bazilikánál is várja adományozóit az Ökumenikus Segélyszervezet

A járványhelyzet miatt tavaly elmaradtak a karácsonyi vásárok, de a napokban újra megnyithatta adományboltját az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén. Az ünnepi hangulatú találkozásoknak és élményeknek helyet adó Szent István téren lehetőség lesz a segélyszervezet munkájának megismerésére és a karitatív szervezet által egész évben segített rászorulók támogatására is.

Az egész adventben nyitva tartó adománypont idén is két házikóból áll: egy különleges boltból és egy mézeskalácsszív sütödéből. Az adományboltban megvásárolható ajándéktárgyakkal nemcsak a megajándékozottnak szerzünk örömet, hanem az árba épített adományból rászoruló családok ünnepét, illetve hétköznapjait is jobbá tehetjük. Az itt elérhető kézműves ajándéktárgyakat igazán egyedivé az teszi, hogy a segélyszervezet intézményeiben élő rászoruló családok, gyermekek vagy éppen a szervezet intézményeiben lakó hajléktalanok készítették őket. Az adománybolt mellett kapott idén is helyet a segélyszervezet sütödéje, ahol az önkéntesek folyamatosan készítik a szebbnél szebb mézeskalács szívecskéket, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott vagy a HelloPay bankkártyás terminálnál nyújtott támogatását. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

Az Ökumenikus Segélyszervezet adományboltja a budapesti Szent István-bazilikánál

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Emellett nemcsak az adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adománygyűjtéséhez. Aki az árusoknál, illetve a vendéglátók standjainál bankkártyával fizet, annak a Hellopay fizetési rendszere felkínálja, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzáadja a végösszeghez, így hozzájárulva a segélyszervezet gyűjtéséhez.

Mire gyűjt a segélyszervezet?

Ahogy a szeretet.éhség. gyűjtés jelmondata, az „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonaiban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Kiemelt célkitűzése az esélyteremtés: hogy a – járványhelyzet miatt különösen is nehéz helyzetbe került – rászoruló családoknak esélyt kínáljon a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében.

Így is segíthetünk

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forintot lehet adományozni. Bankkártyával a segelyszervezet.hu oldalon, átutalással vagy csekkel a 11705008-20464565 számú bankszámlán keresztül segíthetjük a segélyszervezet munkáját. A Tesco áruházakban 250 forintos adománykuponokat vásárolhatunk, a nagyobb postákon pedig a kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetjük el a jótékony célokra szánt forintjainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!