Életmód

2013.09.08. 12:36

Gyógynövények a mindennapokban

Az ősz beköszöntével egyre többen érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt.

Sokan fordulnak az alternatív kezelések irányába, mellőzvén a patikákban kiváltható különböző gyógyszereket. Manapság az újabbnál újabb kutatási eredményekről, a gyógynövények jótékony hatásairól különböző kommunikációs csatornákon keresztül jutnak az emberek információkhoz.

Napjainkban az idősebb emberek mellett már a fiatalabb korosztály is egyre nagyobb arányban nyit a természetes gyógymódok felé. Leggyakrabban a hurutos megbetegedésekre, a központi idegrendszerre, emésztési problémák kezelésére, izom- és porckopásos panaszok enyhítésére alkalmaznak gyógynövényeket vagy gyógynövényekből előállított készítményeket.

A mozgásszervi panaszok orvoslására, enyhítésére különböző zselatinok és gyógyteák alkalmazása a legajánlatosabb. Az év ezen időszakában legismertebb gyógynövény a kamillavirág, mely gyulladáscsökkentő, hurutoldó, emésztési problémák kezelésére, valamint a gyulladt, fáradt szemek nyugtatására alkalmas. Homoktövis nemrég van forgalomban, gyulladáscsökkentő hatású.

Megfázásos időszakban nélkülözhetetlen a háztartásokban. Továbbá emésztési panaszok enyhítésére kiváló az édeskömény termése, a borsmenta-levél, a bazsalikom, a mezei zsurló, amely a húgyutakra is jótékony hatással van. A máriatövis javítja a máj funkcióit és az epe emésztését segíti elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!