Erdővédő

2011.04.11. 08:36

Megtisztították az erdőt

Megyei körkép - Az Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalom keretében erdészek, vadászok, közmunkások gyűjtötték a szemetet a megye erdeiben.

Tremmer Tamás

Az Európai Unió tanácsa az ide évet az "aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek európai évének" nyilvánította, melyhez hazánk is elkészítette nemzeti programjának munkatervét. A "Te szedd 2011 - önkéntesen a tiszta Magyarországért" célprogramhoz kapcsolódva a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság felhívást intézett a megye erdőgazdaságaihoz, magán-erdőtulajdonosaihoz. Kezdeményezésük meghallgattatott, szombaton a megye több pontján, többek között a Bakonyerdő Zrt. nyolc, a Verga Zrt. négy erdészetének munkatársai, valamint a környezetvédelemben érdekelt társadalmi szervezetek takarították az erdőket.
 
Az erdőgazdálkodók főként a területükhöz tartozó erdei kirándulóhelyek, parkolók és az erdőn átvezető utak környezetét tisztítják, a vadászok pedig az erdőfoltok, facsoportok, cserjések, nádasok illegális szemétlerakó helyeit.

Az akcióból dr. Kovács Zoltán is aktívan kivette a részét, ő a Nosztori autóspihenőnél csatlakozott a balatonfüredi erdészet munkatársaihoz. A kormánymegbízott úgy vélte, a hasonló akciókat rendszeressé kell tenni, hiszen ez lehet a környezeti tudatformálás, a gyermekek esetében a környezetre való nevelés egyik eszköze, hiszen aki a szüleitől a környezettudatos szemléletet látja, az felnőtt fejjel maga is így fog cselekedni.
 
Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, mindkét megyénkben működő erdőgazdaság jelentős számban hozott létre közjóléti objektumokat.

 

És nem az erdő aljára, tesszük hozzá, s arra bíztatjuk olvasóinkat, ha ilyet látnak, jelezzék nekünk az [email protected] email címre, írják meg  a Veszprém, pf. 161. postacímre, vagy mondják el telefonon a szerkesztőség elérhetőségein.

 

 

Erdővédő - A Napló melléklete erdeink védelmében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!