Nyilatkozatok

2021.07.03. 12:47

Két gólt szereztünk, de többet is lőhettünk volna – Mancini

Mint ismert, az olasz válogatott 2–1-re legyőzte Belgiumot a labdarúgó Európa-bajnokság müncheni negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe, amelyben jövő kedden Spanyolországgal mérkőzik meg. A belgák oldaláról Kevin De Bruyne elárulta, sérülten futballozott, Mancini pedig arról beszélt a lefújás után, hogy teljesen megérdemelten jutottak tovább – írta meg az UEFA.

„Négy-öt furcsa heten vagyok most túl. De külön köszönetet szeretnék mondani az orvosoknak. Csoda volt, hogy ma pályára léphettem, mert sérült volt a bokám. Elszakadt a bokaszalagom. De tudtam, hogy felelősséggel tartozom a hazámért és játszanom kell. Sajnálom, hogy nem tehettem többet – fogalmazott Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása. – Azt hiszem, mindent megtettünk a győzelemért. Szereztek egy csodálatos gólt, de az elsőnél hibáztunk. Többet volt náluk a labda és nem tudtunk gólt szerezni, ami nagy kár. Kiesni mindig hatalmas csalódás.”

Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya természetesen elégedett volt a látottakkal.

„Nem hiszem, hogy a mérkőzés bármely periódusában is szenvedtünk volna. Ahhoz, hogy legyőzz egy Belgium szintű csapatot, remekül kell játszanod, és ma pontosan ez történt – jelentette ki Mancini. – Két gólt szereztünk, de akár többet is lőhettünk volna. Úgy vélem, teljesen megérdemelten nyertünk. A spanyolokkal játszunk legközelebb. Ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre nehezebb dolgunk. Ma este azonban csak a teljesítményünkre és a győzelemre akarunk gondolni.”

Ezek is érdekelhetik