Foci

2009.05.18. 02:27

A remény hal meg utoljára

Pápa - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjában mindkét Veszprém megyei alakulat győzött. A Lombard a pályán, az Ajka azon kívül, mivel a Dunaújváros visszalépett.

Novothny Ottó

Lombard Pápa-Barcs2:1 (2:0)

Pápa, 1500 néző. V.: Kovács J. (Kovács P., Makkosné). 

Pápa: Szűcs - Nagy, Farkas, Tóth, Rajnay - Varga, Gyömbér, Bárányos, Sarus - Alex, Szabó. Edző: Véber György. 
Barcs: Sólyom - Papazsinszkij, Matus, Balogh, Fellai - Pókos, Fülöp, Horváth, Koller - Rábold, Egle. Edző: Mészáros Ferenc.

Csere: Fellai helyett Kollega a 46., Koller helyett Gyaraki a 74., Varga helyett Ven-czel a 75., Rábold helyett Kottán a 80., Szabó helyett Rebryk a 85., Sarus helyett Mészáros a 90. percben.

Gólszerző: Szabó a 17., Bárányos a 25., Kollega az 57. percben.

Kiállítva: Balogh a 88. percben.

A hazaiaknál Bali sárga lapok, Heffler korosztályos válogatottsága miatt hiányzott. A Lombard úgy kezdte a mérkőzést, ahogy azt legutóbb hazai pályán a Gyirmót ellen abbahagyta. Azonnal letámadta ellenfelét és ezzel zavarba is hozta.

A 17. percben Bárányos remek labdával indította a jobb oldalon Vargát, aki visszagurított, és az érkező Szabó könnyed mozdulattal lőtte a labdát a kapuba, 1:0.

Egyetlen pillanatra sem állt le a házigazda társulat, folyamatosan kapuja elé szorította riválisát.

A 25. percben Gyömbér ugratta ki Rajnayt, aki balról azonnal a védők mögé ívelt, Bárányos kapásból 8 méterről a bal felső sarokba bombázott, 2:0.

Nem változott a játék képe, a vendégek csak előrevágták a labdát, míg a pápaiak tudatosan építkeztek és szorongatták ellenfelüket. A 38. percben szögletet követően az érkező Gyömbér kapáslövése elakadt az egyik védőben. Az utolsó negyedórában hatalmas zápor zúdult a játéktérre.

A szünetben a szurkolók hasonló folytatást vártak.

Mindezek ellenére a csúszós talajon a vendéglátók érthetetlen módon visszavettek az iramból és a labdatartás mellett döntöttek. A támadások száma jelentősen csökkent, az adódó lehetőségeknél pedig időnként könnyelmű megoldást választottak a pápai labdarúgók. Az 55. percben Varga kilépett a védők közül, ám lövés helyett cselezgetésbe bonyolódott, a jó helyzetből nem lett semmi.

Az 57. percben minden előzmény nélkül a bal oldali előrevágott labdát Koller át-ívelte a másik oldalra, Kollega Sarust lefutva a tehetetlen Szűcs mellett 5 méterről a hálóba lőtt, 2:1.A találat felpaprikázta a barcsiakat, akik hajtani kezdtek az egyenlítésért. Több veszélyes támadást is vezettek, de Szűcsnek bravúrra sem volt szüksége, hogy megóvja birodalmát a labdától. A 88. percben labdaszerzést követően az elfutó Rebryket kö-nyökkel fellökte Balogh, a játékvezető azonnal kiállította.

A Lombard Pápa változatlanul harcban maradt a bajnoki címért, és ez a legfontosabb. Sem a Gyirmót, sem a Pécs nem nyugodhat meg: a Lombard hiba nélkül ott liheg mindkét rivális nyakában.

Véber György: - Úgy tűnt, sima meccs lesz, az első félidőben az történt, amit akartunk.

Mészáros Ferenc: - Megilletődötten kezdtünk, a fordulást követően viszont méltó ellenfelei voltunk a bajnokjelöltnek, a döntetlent megérdemeltük volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!