Foci

2011.01.06. 05:45

Bajnoki randevú

Veszprém - A veszprémi kispályás labdarúgó-bajnokság tíz osztályának első helyezettjei minden új évad elején a Bajnokok Tornáján mérik össze erejüket. Ezúttal január 8-án, szombaton küzde- nek meg egymással az első helyezettek, hat junior- és négy szeniorcsapat körmérkőzéssel dönti el, ki a legjobb a legjobbak között.

Horváth Gábor

Veszprémben a kispályás focinak óriási hagyományai vannak. Az itteni bajnokság országos viszonylatban is egyedülálló, évről évre nagyjából száz csapattal bonyolítják le a sorozatot, de akadt olyan esztendő is, amikor közel 130 gárda adta le a nevezését. A pontvadászat szervezői a téli holt szezonban is igyekeznek programot szervezni a csapatoknak. Minden esztendőben nagy siker övezi az úgynevezett Bajnokok Tornáját, ahol a focibajnokság különböző osztályainak első helyezettjei körmérkőzéssel döntik el, melyik alakulat a bajnokok bajnoka.

Az idén január 8-án, szombaton adnak randevút egymásnak az aranyérmesek. Két korcsoportban  - a junioroknál hat, a szenioroknál négy egység  - hirdetnek végső győztest. A junioroknál a tornagyőzelemre az első és a másodosztályú Fújtatók-Man at Work, valamint a Hungaropharma Zrt. pályázhat, de nem szabad leírni a hatodikos Sík-Víz együttesét sem, ahol olyan nagypályás menők szerepelnek, mint Tatai József vagy Boromisza Gábor.



Mihály András, a rendezvény főszervezője, a Veszprémi Szabadidő- és Tömegsport Egyesület elnöke elmondta, Porga Gyula polgármester jóvoltából a Veszprém Aréna immáron második alkalommal ad otthont a rangos eseménynek, ahol a 21 mérkőzésen tíz játékvezető közreműködik. A körmérkőzéses rendszerben lebonyolítandó versengésben értelemszerűen a legtöbb pontot gyűjtő viheti haza az első helyezettnek járó serleget, valamint a 45 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt.

A második helyért 30 ezer, a harmadikért 20 ezer forintos utalvány jár. A szenioroknál 40, 30 és 20 ezer forintot osztanak szét.
A juniorok kezdik a sort reggel 8 órakor, az utolsó meccset 13.50 órakor rendezik nekik. Ezt követően 14.30 órakor indítanak a szeniorok. Az eredményhirdetést 17.30 órakor tartják. Ekkor díjazzák a 2010-es kispályás bajnokság első, a szenior A és szenior 40 osztályok gólkirályait is. Különdíjat vehet át: Szűcs Roland (I. osztály, Fújtatók), Szabó Péter (szenior A, Astrid), Nagy László (szenior 40, Tivafa). Az év játékvezetőjének pedig Görög Imrét választották meg, aki szintén külön elismerésben részesül.




Címvédésre egyáltalán nincs esély

A Bajnokok Tornáját tavaly az első osztályban szereplő, ám azóta már megszűnt alakulat, a Légrádi Építők együttese nyerte meg. Az idén tehát egyáltalán nincs esély a címvédésre. Fontos tudnivaló, hogy a szombati rendezvényen, amennyiben a körmérkőzések után pontazonosság alakul ki, a kispályás sorozatban felállított szabályok szerint dönt a zsűri: vagyis elsőként a győzelmek száma számít, majd az egymás elleni eredmény, végül a gólarány határoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!