Foci

2011.03.18. 18:10

Két hét alatt négy El Clásicó jöhet

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában pénteken elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását.

MTI

A legjobb nyolc között találkozik egymással a há- rom esztendővel ezelőtti finálé két angol résztvevője, a Chelsea és a Manchester United. A címvédő Inter a nyol- caddöntő után ismét egy német csapattal, a Schalke együttesével került össze. Míg a legjobb nyolc közé hét év után visszatérő, korábbi kilencszeres győztes Real Madrid a Tottenhammel találkozik.
 
Kisorsolták továbbá az elődöntő ágait is. Itt eldőlt, hogy a két ősi rivális spanyol csapat, a Real Madrid és az FC Barcelona már a  legjobb négy között találkozhat egymással. Érdekesség, hogy amennyiben a két gárda bejut az elődöntőbe, akkor két hét alatt négy El Clásicóra kerül sor.
 
A negyeddöntő első mérkőzéseit április 5-6-án játsszák, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntős párharcokra április 26-27-én, illetve május 3-4-én kerül sor, míg a finálét május 28-án a londoni Wembley stadionban játsszák.

A negyeddöntő programja: Real Madrid (spanyol)-Tottenham (angol), Inter-Schalke (német), Chelsea (angol)-Manchester United (angol), Barcelona (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán). Az elődöntőben: Inter/Schalke-Chelsea/Manchester United, Real Madrid/Tottenham_Barcelona/Sahtar Donyeck.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!